کاشان فردا – مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت بر نظارت مستمر بازرسان بهداشتی بر استخرهای شنا در تمام فصول سال به خصوص فصل تابستان تاکید کرد و گفت: هموطنان تخلفات بهداشتی استخرها را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش کنند.
حمید انصاری با بیان اینکه مدیران استخرها باید در جهت کنترل و اجرای دقیق مقررات بهداشتی و ایمنی، نهایت کوشش و مراقبت را انجام دهند تاکید کرد: : آب استخرهای شنا توسط شناگران از طریق چربی و موادی مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق بدن، کرمها و لوسیونهای مختلف، همچنین گرد و غباری که از طریق باد و از اطراف استخر وارد آن میشود آلودگی را افزایش میدهند؛ بنابراین برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از آلودگی آب استخر، رعایت موارد ذیل توسط شناگران ضروری است:
+ در صورت ابتلا به بیماری گوارشی مانند اسهال و یا بیماری پوستی مانند قارچ به استخر عمومی وارد نشوند.
+ از وسایل شخصی مانند مایو، کلاه، حوله استفاده شود.
+ قبل از ورود به استخر به طور کامل دوش گرفته شود.
+ به کودکان آموزش دهید که داخل استخر آب دهان و بینی نریزند و قبل از استخر از توالت استفاده کنند.
+ بعد از استفاده از استخر حتما دوش گرفته شود.
+ قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از توالت حتما از حوضچه کلر عبور نمایید.
بیشتر بخوانیم:
+ در تابستان بیشتر مراقب آبتنی کودکان و نوجوانان در استخر باغها باشیم
در صورت مشاهده هر گونه نشانه آلودگی آب، کدورت بالای آب، استشمام گاز کلر شدید، عدم رعایت نظافت در بخشهای مختلف استخر و پذیرش افراد بیش از ظرفیت استخر مراتب به مدیر استخر و مسئولین بهداشت منطقه گزارش شود.
انصاری برای حفظ سلامت شناگران نیز رعایت موارد ذیل توسط متصدیان استخر را ضروری اعلام کرد:
+تمام بخشهای استخر به صورت مستمر نظافت شود.
+ کیفیت آب استخر از نظر کدورت، کلر آزاد باقیمانده، ph و میکروبی حداقل در هر سانس کنترل و ثبت شود.
+ کارایی سیستم تصفیه پایش شود.
+ از سامانه گندزدایی مورد تایید مدیریت بهداشت منطقه استفاده شود.
+ دمای آب استخر عمومی و جکوزی و دمای هوا در محدوده استاندارد حفظ شود.
+ سیستم تهویه عمومی استخر مرتب کنترل شود.
+ تعداد شناگران در هر سانس با توجه به مساحت استخر و ظرفیت استاندارد (به ازای ۳ مترمربع ۱ نفر) باشد و ظرفیت استخر در تابلویی نوشته شده و در دید استفادهکنندگان قرار گیرد.
+ حضور مستمر نجات غریق با تجهیزات لازم جهت استفاده در شرایط مورد نیاز.
+ توجه به ایمنی استخر شنا.
+ تعبیه وسایل و شرایط لازم به منظور جلوگیری از دسترسی افراد به داخل استخر در ساعاتی که استخر بسته یا خارج از سرویسدهی است.
+ برای حفظ ایمنی شناگران و کارکنان استخر برای گندزدایی استخر از گاز کلر استفاده نشده و از سایر ترکیبات کلر (مایع یا پودر) استفاده شود.
مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: بازرسی، نظارت و پایش استخرهای شنا و کنترل کیفی آب آنها از نظر آزمایشات معمول میکروبی کلیفرم گرماپای، HPC، شیمیایی و کلرسنجی بصورت دورهای توسط بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام میشود. همچنین اطلاعات کنترل کیفی ثبتشده توسط متصدیان استخر توسط بازرسین کنترل میشود.
وی در پایان افزود: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در استخرها مراتب را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش کنند.