کاشان فردا – برداشت محصول کل زعفران از مزارع کشت این محصول در روستای علوی کاشان آغاز شده و تا حدود یکماه دیگر ادامه دارد.
حمیدرضا رمضانی به پورتال خبری کاشان گفت: روستای علوی بزرگترین تولیدکننده زعفران در منطقه کاشان است و در حالیکه کل مساحت زیر کشت زعفران کاشان ۹۰ هکتار است، نزدیک به 32 هکتار زمین زیرکشت زعفران در این روستا قرار دارد.
تولیدکننده نمونه زعفران در سالهای زراعی 94 و 95 با اشاره به اینکه این روستا، نحستین منطقهای بود که به تولید زعفران در کاشان روی آورد، افزود: تولید زعفران در روستای علوی از 20 سال پیش آغاز شده است.
رمضانی تولید زعفران خشک در این روستا را 130 کیلوگرم عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از مزیتهای کشت زعفران، مصرف کم آب این محصول است، و با توجه به اینکه کاشان در منطقهای خشک و کمآب واقع شده است، بهترین محصول از لحاظ مصرف کم آب و ارزش افزوده بالا است.
وی گفت: کشت و جمعآوری زعفران، 70 نفر مستقیم و 150 نفر غیرمستقیم اشتغالزایی بهدنبال داشته است.
بیشتر بخوانیم:
+ برداشت طلای سرخ از مزارع علوی کاشان
به گفته وی هر هکتار زعفران زمینه اشتغال پنج نفر را فراهم میکند.
رمضانی یادآور شد: از هر هکتار زمین زعفران در علوی حدود 6 کیلوگرم زعفران خشک برداشت میشود و از هر کیلوگرم گل زعفران 2.5 مثقال زعفران به دست میآید.
وی ادامه داد: کاشت پیاز زعفران در اواخر تابستان و قبل از سردشدن هوا آغاز میشود و طبیعت زعفران به گونهای است که در مناطق سردسیر و کوهستانی قابلیت کشت دارد.
ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیا است، و «تربت حیدریه» با تولید سالیانه ۵۰ تن پوشال زعفران به عنوان پایتخت زعفران جهان شناخته میشود.
از زعفران به عنوان یک چاشنی فوقالعاده ارزشمند در برخی غذاها استفاده میشود. دمنوش آن نیز ضدافسردگی و نشاطآور بوده و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
تسهیل در هضم غذا، رفع نفخ معده، تسهیل گردش خون و خونسازی از فواید دیگر آن است همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی و نتیجتاً ضد سرطانی نیز دارد.
روستای علوی در حدود ۳۰ کیلومتری کاشان و ۲ کیلومتری مشهد اردهال قرار دارد.