نجات بيمارستان اخوان کاشان از خطر تخريب

بیمارستان اخوان کاشان در حال تعمیرکاشان فردا –  بناي تاريخي بيمارستان اخوان متعلق به دوره پهلوي اول با همکاري وزارت بهداشت و اداره کل راه و شهرسازي اصفهان از تخريب در امان ماند.

داریوش حیدری، مرمت‌گر آثار تاريخي و عضو هيئت علمي دانشگاه هنر اصفهان، در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رساني «چمدان» در مورد ساختمان تاريخي بيمارستان اخوان در کاشان گفت: اين بنا 90 سال پيش در دوره پهلوي اول ساخته‌شده‌ است. در آن دوره تعدادي بيمارستان توسط طراحان اروپايي به ويژه طراحان آلماني با سبک و سياق معماري ايراني ساخته شد که بيمارستان اخوان هم از جمله آن‌هاست.

وي در مورد ويژگي‌هاي اين بنا توضيح داد: اين بنا سقف‌ها و ستون‌هاي بلندي دارد و نماي آن از آجرکاري نفيسي برخوردار است. در سال‌هاي پيش از اين بنا به عنوان مرکز اعصاب و روان استفاده مي‌شد، اما پس از آن‌که حدود هشت سال به علت آسيب‌هايي متروکه شده بود تصميم بر خراب‌کردن آن گرفته‌ شد. اما در نهايت دانشگاه علوم پزشکي کاشان تصميم به مرمت و مقاوم‌سازي بنا گرفت تا به عنوان سلامت‌کده طب سنتي استفاده شود.

مشاور پروژه بيمارستان اخوان ادامه داد: هزينه‌هاي لازم پرداخت و فرايند مرمت بنا آغاز شد، اما به دليل اتمام بودجه، پروژه در شرف تعطيلي قرارگرفت. اما اداره‌کل راه و شهرسازي اصفهان باقي هزينه مرمت پروژه را متقبل شد و يک ميليارد تومان پرداخت کرد تا اين بناي تاريخ نجات پيدا کند.

امير زاغيان، رئيس ستاد بازآفريني شهري اداره کل ميراث راه و شهرسازي استان اصفهان نيز در مورد مرمت و احياي بيمارستان اخوان گفت: پروژه بيمارستان اخوان متعلق به وزارت بهداشت است که متأسفانه براي تکميل مرمت و احياي اين بناي تاريخي با کمبود بودجه مواجه شده‌ بودند. از آن‌جا که رسالت و سياست ما ارائه خدمات روبنايي و زيربنايي در بافت‌هاي فرسوده و تاريخي است به اين پروژه کمک کرديم.

او ادامه داد: بر اساس ماده 16 قانون سامان‌دهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن و ماده 46 آيين‌نامه اجرايي اين قانون، توانستيم به احياي اين بناي تاريخي کاشان کمک کنيم تا علاوه بر حفظ بنا، يک سلامتکده طب سنتي هم در بافت تاريخي کاشان ايجاد شود.

وی افزود: بر اساس اين قانون شهرداري در صدور پروانه در بافت‌هاي فرسوده به مالکان تخفيف مي‌دهد و دولت اين تخفيف را به صورت يارانه براي ما جبران مي‌کند، بنابراين از محل اين تخفيفات مي‌توانيم به مرمت و احياي بناهاي تاريخي در مالکيت دولت کمک کنيم.

زاغيان اظهار کرد: در همين راستا در پروژه‌هاي ديگري در حوزه ميراث فرهنگي کشور همانند مرمت مسجد جامع اردستان، بهسازي معابر پيراموني نايين و… هم مشارکت کرديم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. آراني می گوید

    باسلام
    در مورد خانه هاي علما محله درب مسجد قاضي خانه آيت اله عاملي در حال خراب شدن است و اداره اوقاف هيچ كاري نمي كند و خانه آيت اله ملاعلي (كرباسي ) نيز شهرداري مانع از ثبت در ميراث فرهنگي مي شود بال توجه به اينكه اين بناها جزء ميراث ملي كشور مان است چه ثبت شود و يا نشود مي خواستم بپرسم با تشكيل كميته انطباق راهي براي نجات آنها با دادن عدم صلاحيت و كفايت از اداره و مديريت شهرداري و اوقاف براي آيندگان حفظ نمود آيا اقدامات اوليه و پيگيري از اداره شهرسازي است ؟لطفاً اقدام كنيد با تشكر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.