چهارشنبه, ۱۸ تیر , ۱۳۹۹
یکشنبه, 28 مهر , 1398ساعت : 11:24 ب.ظکد مطلب: 13440

ایرانیان ۲ برابر استاندارد نمک می‌خورند

دکتر محسن تقی‌زاده معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکیکاشان فردا – معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: میزان مصرف نمک ایرانیان در روز به 8 تا 10 گرم می‌رسد که 2 برابر استاندارد است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه، دکتر «محسن تقی‌زاده» از نام‌گذاری روز جهانی غذا با شعار ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت» در هفت محور خبر داد و افزود: شعار سال ۲۰۱۹ «فائو» هم «رفتار ما آینده ما را می‌سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» می‌باشد.

وی تصریح کرد: این هفت محور شامل کاهش قند، نمک، و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، نشان‌گرهای رنگی تغذیه در راستای ارتقا دانش مصرف‌کننده، نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و اطلاع‌رسانی و ارتقای آگاهی مصرف‌کننده در حوزه سلامت غذا است.

دکتر تقی‌زاده، ادامه داد: سرانه مصرف روغن 20 درصد و قند و شکر 38 درصد بیش از مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب ایرانیان می‌باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اعلام این‌که از آن‌سو مصرف شیر و لبنیات 25 درصد، تخم‌مرغ 20 درصد، و سبزی و میوه 25 درصد کمتر از مقادیر توصیه شده است بیان کرد: تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی بازگوکننده گذار تغذیه در جهان است که باعث تغییرات بسیار جدی و نامطلوب در الگوی مصرف غذائی و سلامت افراد جامعه می‌شود.

دکتر تقی‌زاده با بیان این‌که استاندارد مصرف روزانه نمک ۵ گرم است، گفت: میزان مصرف نمک ایرانیان در روز به ۸ تا ۱۰ گرم می‌رسد که ۲ برابر استاندارد است.

وی خاطرنشان ساخت:‌ در برخی نان‌های صنعتی میزان نمک بیش از ۵۰ درصد، در پنیر ۲۵درصد و در دوغ ۲۰ درصد کاهش یافته است، اما کاهش بیش از این ممکن است با واکنش منفی مصرف‌کننده و آسیب همراه باشد.

وی تاکید کرد: مردم باید به مصرف غذاهای کم‌نمک عادت کنند، باید برای حذف نمکدان از سفره فرهنگ‌سازی کرد و هنگام طبخ غذا میزان نمک تنظیم شود که در مجموع بتوانیم به شرایط استاندارد برسیم.

وی، از جمله اقدامات سازمان غذا و دارو در این راستا را نشانگر رنگی تغذیه‌ای یا چراغ راهنمای تغذیه‌ای برشمرد و اعلام کرد: در نشانگر تغذیه‌ای میزان کالری موجود در هر سهم از محصول و اطلاعات مرتبط با مقادیر نمک، قند، چربی و اسیدهای چرب ترانس را با توجه به میزان محدود تغذیه‌ای آن‌ها با رنگ‌های قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط)، سبز(اندک) نشان می‌دهد و با توجه به شرایط جسمی هر فرد انتخاب بهتری را به شما پیشنهاد می‌دهد.

مطالب مرتبط
  • دانشگاه علوم پزشکی کاشان

    کاشان فردا – روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی کاشان از بستری‌شدن ۱۱ بیمار جدید آلوده به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در منطقه کاشان خبر داد. بر اساس این گزارش؛ در ۲۴ ساعت منتهی به امروز سه‌شن...

  • در راستای مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا مطرح شد؛

    کاشان فردا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی کاشان از بستری‌شدن ۱۰ بیمار جدید آلوده به ویروس کرونا در منطقه کاشان در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. دکتر سید علیرضا مروجی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته...

  • دانشگاه علوم پزشکی کاشان

    کاشان فردا – روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی کاشان اعلام کرد: ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در منطقه کاشان بستری شدند. به گزارش این روابط عمومی، در ۲۴ ساعت گذشته من...

  • دکتر سید علیرضا مروجی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان

    کاشان فردا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی کاشان از بستری‌‌شدن ۱۰ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا (کووید-۱۹) طی ۲۴ ساعت گذشته در منطقه کاشان خبر داد. به گزارش روابط عمومی این دانشگاه دک...

  • دانشگاه علوم پزشکی کاشان

    کاشان فردا – روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی کاشان، از بستری‌شدن ۹ بیمار جدید آلوده به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این منطقه خبر داد. بنا بر این گزارش طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به امروز جمع...

  • بدون دیدگاه
    پاسخی بگذارید

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.