کاشان فردا – بیش از ۷۰ هکتار از زمینهای کشاورزی مناطق دشت شهرستان کاشان به کشت اسفناج اختصاص یافته است.
به گزارش صدا و سیما؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان گفت: کشاورزان منطقه حسنآباد و لتحر با کشت اسفناج از هر هکتار به طور میانگین معادل ۱۰ تا ۱۲ تن اسفناج برداشت میکنند.
مجید کافیزاده افزود: کشت سبزی به خصوص اسفناج در این مناطق در فروردین و اردیبهشتماه انجام میشود.
البته انواع ارقام پاییزه در اواخر تابستان و انواع ارقام زمستانه در اواخر پاییز کشت میشود.
اسفناج سبزی یکساله با ساق و برگ لطیف است که میتوان در آش از آن استفاده کرد. این سبزی ۲ برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک میکند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری میتواند مانع از پرخوری شود.
ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتیاکسیدانهای قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامینهای مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.
بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد میدانند، این سبزی فقط دارای ۳.۵ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است. بهرغم باور همگان، اسفناج منبع فوقالعاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز میدارد.
اسفناج سرشار از فیبر و برای زیبایی پوست و مو و جلوگیری از سرطانهای دهان، معده و مری مفید است.