کاشان فردا – برداشت باقلا از بیش از ۴۰۰ هکتار مزارع شهرستان کاشان آغاز شد.
به گزارش صداوسیما؛ رئیس جهاد کشاورزی کاشان با بیان اینکه متوسط برداشت امسال این محصول 20 تن در هر هکتار است گفت: پیشبینی میشود امسال بیش از 8 هزار تن باقلا از مزارع این شهرستان برداشت شود.
مجیدکافیزاده افزود:با برداشت این مقدار باقلا، بیش از یکصدهزار نفر مشغول بهکار شدند و افزون بر 160میلیارد ریال عاید کشاورزان میشود.
به گفته وی بخشی از محصول باقلای تولیدی شهرستان برای فروش به شهرهای همجوار و مراکز استانها عرضه و بخشی نیز در بازار شهرستان به فروش میرسد.
باقلای منطقه لتحر و جعفرآباد کاشان مرغوبیت و شهرت خاص در منطقه کاشان دارد.
باقلا (که باقالا، باقالی، باقله یا باقلی هم گفته میشود) گیاهی یک ساله، دارای برگهای تخممرغ شکل و میوه غلافمانند است. به میوه و دانه آن نیز باقله گفته میشود.
این گیاه منبع تأمین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالابودن میزان پروتئین، میتواند همراه با برنج (باقله پلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقله میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.
برای باقله خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شدهاست. در عوض باقله تحریککننده اصلی بیماری فاویسم بوده و حتی مصرف آن برای مبتلایان میتواند به مرگ بیمار منجر گردد. در بسیاری از افراد باقالی جواب آزمایش «هپاتیت ب» را مثبت میکند. توصیه میشود بانوان باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند.
خوردن باقلای پخته گرم (همراه با نمک و گلپر و سرکه) در کوچه و بازار به ویژه در فصل سرما در همه جا معمول است و جزء اصلی چند خوراک، از جمله باقلاپلو، خورشِ باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا نیز هست.