آتش‌سوزی در کلیسای نوتردام اثر باستانی شاخص پاریس

کلیسای نوتردام پاریس در آتش
عکس: یورونیوز فارسی

کاشان فردا – کلیسای نوتردام پاریس هم‌اکنون در شعله‌های آتش می‌سوزد. حجم این آتش‌سوزی به‌قدری است که بخشی از سقف کلیسا را در برگرفته است.

به گفته سخن‌گوی کلسیای نوتردام، این آتش‌سوزی راس ساعت ۱۸ و پنجاه دقیقه به وقت محلی آغاز شد.

یورونیوز فارسی در خبری که لحظه‌‌به‌لحظه به‌روزسانی می‌شود نوشت: کاخ ریاست جمهوری الیزه دقایقی پس از منتشر‌شدن خبر این آتش‌سوزی اعلام کرد که امانوئل ماکرون برای بررسی اوضاع از نزدیک به سوی محل حادثه حرکت کرده است.

رئیس جمهوری فرانسه همچنین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توییتر با اشاره به حادثه تاسف‌بار آتش سوزی در کلیسای نوتردام، خود را شریک احساسات یک ملت عنوان و تصریح کرده است که با همه کاتولیک‌ها و مردم فرانسه احساس همدردی می‌کند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از سازمان آتش‌نشانی پاریس اعلام کرده است که این حادثه مجرمانه نیست و به نظر می‌آید با عملیات بازسازی بخشی از ساختمان کلیسا مرتبط باشد.

آن هیدالگو، شهردار پاریس در نخستین واکنش به این حادثه از عبارت «آتش‌سوزی وحشتناک» استفاده و از وارد آمدن خسارات چشمگیر به یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی فرانسه ابراز تاسف کرده است.

آن هیدالگو در این پیام از کلیه شهروندان و بازدیدکنندگان خارجی خواسته است تا به حریم امنیتی ایجادشده برای کنترل اوضاع و مهار آتش توجه جدی کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا،‌ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، صادق‌خان، شهردار مسلمان لندن از مقامات بلند‌پایه‌ای هستند که بلافاصله به این انفاق واکنش نشان داده و با پاریس اظهار همدردی کرده‌اند.

کلسیای نوتردام از جمله مهمترین جاذبه‌های گردشگری پاریس است که سالانه بیش از ۱۳ میلیون بازدیدکننده را به سوی خود جلب می‌کند.

علیرضا مجیدی در مطلبی در وبلاگ یک پزشک به سابقه این کلیسا اشاره کرده و نوشته: کلیسای نوتردام پاریس، کلیسای جامع کاتولیک رم است که به سبک گوتیک ساخته شده و در منطقه چهار پاریس قرار دارد. این کلیسا از معروف‌ترین کلیساهای جهان و محل اقامت اسقف اعظم فرانسه است.

نوتردام در زبان فرانسه به معنی بانوی ما است. در سال ۱۱۶۰، به دلیل اینکه کلیسای پاریس تبدیل به کلیسای پادشاهان اروپایی شده بود، اسقف موریس دو سولی آن را تخریب کرد و در دوران سلطنت لویی هفتم، در سال ۱۱۶۳، ساخت کلیسای جدید آغاز شد. در زمان ساخت کلیسا، معماران زیادی بر روی آن کار کردند و سرانجام ساخت آن در سال ۱۳۴۵ به پایان رسید.

در دهه ۱۷۹۰ و در زمان انقلاب فرانسه، بسیاری از تندیس‌های مذهبی آن آسیب دیده و ویران شدند.

بعد از مدتی معماری فرانسوی به نام اوژن ویولت لو دوک، این کلیسا را به طور کلی بازسازی کرد.

کلیسای نوتردام از بهترین نمونه‌های معماری گوتیک در فرانسه و اروپاست و مجسمه‌های به سبک ناتورالیسم و شیشه‌کاری رنگی آن با معماری رومی متفاوت است.

این کلیسا چندین پنجره خورشیدی دارد و پنجره‌ای که در ضلع شمالی ساختمان قرار گرفته، یادگاری از قرن سیزدهم بوده و از همه باابهت‌تر است.

قطر بزرگ‌ترین پنجره آن حدود ۱۳ متر است. نمای جلویی در سمت غرب، سه در ورودی بزرگ دارد، بالای این ورودی‌ها گالری پادشاهان قرار دارد که متشکل از ۲۸ مجسمه از پادشاه جودیان judean است.

در بالای این گالری، سرمناره‌هایی به ارتفاع ۹۰ متر و به شکل اژدها قرار گرفته که در قرن نوزدهم ساخته شده است.

در خزانه این کلیسا، جعبه اشیایی متبرکه و درون آن تاجی از خار وجود دارد که فرانسوی‌ها معتقدند این همان تاج خاری است که قبل از مصلوب‌کردن عیسی مسیح، بر سرش گذاشته بودند.

کلیسای نوتردام ۵ ناقوس دارد. بزرگ‌ترین آن‌ها با وزن بیش از ۱۳ تن در برج جنوبی قرار دارد. این ناقوس برای جشنواره‌های اصلی مانند کریسمس و عید پاک یا رویدادهای مهم مانند بازدید پاپ به صدا درمی‌آید.

چهار ناقوس دیگر در برج شمالی قرار دارند و برای خدمات مختلف و جشنواره‌ها به صدا درمی‌آیند. در گذشته این ناقوس‌ها به صورت دستی به صدا درمی‌آمد. در حال حاضر این کار توسط موتور الکتریکی انجام می‌شود.

در طول سال‌های مختلف رویدادهای مهمی در این کلیسا اتفاق افتاده است:

-آوردن تاجی از خار توسط سن لوییس به کلیسا در سال ۱۲۳۹

-تاجگذاری هنری ششم -پادشاه فرانسه- در ۱۶ دسامبر ۱۴۳۱

-مراسم تاجگذاری ناپلئون اول اول و همسرش -ژوزفین- در ۲ دسامبر ۱۸۰۴

-اما شاید عمده شهرت این کلیسا برای دوست‌داران ادبیات، رمان مشهور گوژپشت نوتردام، نوشته ویکتور هوگو باشد. برج‌های دوقلوی کلیسا در رمان گوژپشت نوتردام اثر ویکتور هوگو محل زندگی کازیمودوی گوژپشت هستند.

البته مطلب یک پزشک اشاره به وضعیت قبل از آتش‌سوزی این کلیسا بود و هنوز مشخص نیست در جریان این آتش‌سوزی چه مقدار از این آثار به‌جا مانده یا در آتش از بین رفته است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.