نخستین عکس از سیاهچاله‌ها گرفته و منشر شد

نخستین عکس از سیاهچالهکاشان فردا – گروهی از دانشمندان برای نخستین‌بار امروز چهارشنبه ۲۱ فروردین‌ماه برابر با ۱۰ آوریل، تصاویری یکپارچه از سیاه‌چاله‌ها را منتشر می‌کنند. این دستاورد بی‌سابقه، حاصل همکاری زنجیره‌ای از تلسکوپ‌های غول‌پیکر در نقاط مختلف کره زمین بوده است که هر کدام بخشی از عملیات تهیه این تصویر را بر عهده داشته‌اند.

به گزارش یورونیوز فارسی، این تصاویر همزمان در شش نقطه جهان و در کنفرانس‌هایی با حضور دانشمندان و کیهان‌شناسان دست‌اندر کار این پروژه در حال برگزاری است.

اتحادیه اروپا ۴۴ میلیون یورو در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

وبلاگ یک پزشک هم در ترجمه مطلبی در این‌باره نوشته: برای ثبت همین عکس، نیاز به تلسکوپ‌های اپتیک یا رادیوتلسکوپ‌های بسیار پرتوان بود، چون عملا هیچ تلسکوپ واحدی با این قدرت وجود نداشت.

تلاش‌ها برای ایجاد این تلسکوپ مجازی از هفت سال پیش کلید خورد. این رادیوتلسکوپ‌های در گستره وسیعی از کره زمین از قطب جنوب تا اروپا و آمریکا پراکنده هستند و شامل ۹ رادیوتلسکوپ می‌شوند. تجمیع دیتای این ۹ رادیوتلسکوپ، یک تلسکوپ مجازی به ارمغان آورده که معادل یک تلسکوپ واحد با قطر ۹ هزار کیلومتر است و این یعنی بزرگ‌ترین تلسکوپ تاریخ بشریت!

اما شاید ابعاد فنی گردآوری اطلاعات حجیم و همسان‌ کردن این اطلاعات، از خود عکس هم از منظری، مهم‌تر باشد. پژوهشگران باید مطمئن می‌شدند که موقع روی هم گذاشتن اطلاعات، آنها بیش از یک میلیاردیم ثانیه با هم اختلاف ثبت نداشته باشند!

این سیاهچاله در مرکز کهکشان مسیه ۸۷ قرار دارد و ۵۵ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد. این سیاهچاله ۶٫۵ میلیارد برابر خورشید جرم دارد!

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.