موزه عکاسی در خانه‌های سنتی کاشان

گالری عکاسی حسین فرمانی در کاشان
خانه قدیمی در کاشان که قرار است گالری عکاسی شود

کاشان فردا – «حسین فرمانی» – عکاس – سیزدهم ژوئن (۲۳ خرداد) دو مرکز عکاسی در خانه‌های سنتی در شهر کاشان افتتاح خواهد کرد. او همچنین قصد دارد یک موزه عکاسی در آوریل سال آینده در کاشان تاسیس کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت نیوزپیپر، این موزه عکاسی قرار است بر آثار ۱۲۰ عکاس که در جایزه سالانه لوسی موفق بوده‌اند، تمرکز داشته باشد.

این جایزه سالانه عکاسی از سال ۲۰۰۳ در حوزه‌های مختلف عکاسی خبرنگاری، پرتره، هنرهای زیبا و جایزه یک عمر دستاورد هنری اهدا می‌شود. از برندگان پیشین این جایزه می‌توان به «هانری کارتیه برسون»، «دیوید بیلی» و «نن گلدین» اشاره کرد.

بیشتر بخوانیم:
+ بنیان‌گذاری نخستین موزه طرح و نقش فرش ایران در کاشان

بخشی از فضای این موزه که در حال حاضر تحت بازسازی قرار گرفته است، به نمایش تصاویر تاریخی اختصاص داده شده است.

فرمانی در جریان سفر چند سال پیش خود به کاشان، از مراکز مربوط به حوزه عکاسی این شهر بازدید کرد. او در این ارتباط بیان کرد: «فکر کردم تأسیس یک موزه که به نمایش انحصاری برخی عکاسان ماهر بپردازد، ایده خوبی است. به علاوه قصد داشتم با خرید دو یا سه خانه سنتی این شهر، سهمی در نجات معماری سنتی این شهر داشته باشم.»

«‌فرمانی» دوستی دیرینه‌ای با «مک‌کری» – عکاس «‌نشنال جئوگرافیک» دارد که در سال ۱۹۸۵ تصویر معروف دختر افغان را ثبت کرد.

«‌فرمانی» توضیح داده است: «‌استیو مک‌کری» طرفداران بسیاری در ایران دارد؛ بنابراین فکر کردم برگزاری نمایشگاه دائمی مجموعه آثار وی و نمایشگاهی از آثار دیگر عکاسان نامدار با محوریت چرخشی ایده خوبی است. بسیاری از عکاسان مهم به دلیل مشکلات ناشی از تحریم‌ها به ایران سفر نکرده‌اند. هدف من منتقل کردن آثار بین‌المللی عکاسان سراسر جهان به کاشان است و قصد دارم در کنار آثار عکاسان مطرح جهان برخی از آثار عکاسان محلی که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند را نیز به نمایش بگذارم و در نهایت امیدوارم آثار هنرمندان ایرانی در سراسر جهان به نمایش گذاشته شود.»

«‌حسین فرمانی» سال ۲۰۱۶، با نمایش پرتره‌های «‌استیو مک‌کری» اولین گالری را افتتاح کرد.

هدف بعدی «‌فرمانی» تأسیس یک موزه عکاسی در «بانکوک» است. «فرمانی» بیان کرد امیدوار است مراکز مشابهی را در «‌بوداپست»، «‌چنگدو» و «‌فیلیپین» نیز تأسیس کند.

فرمانی بیان کرد: «من در خانواده‌ای بسیار فقیر متولد شدم و از آغاز دوره جوانی عکاسی همواره الهام‌بخش من بوده است. رؤیای من برای همکاری با عکاسان بزرگی همچون «ریچارد اودان» و «‌هلموت نیوتن» به حقیقت پیوست و امیدوارم دیگر عکاسان جوان که چنین رویایی در ذهن دارند با تماشای آثار هنری یک عکاس برجسته بر روی دیوار به رؤیای خود دست یابند.»‌

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.