رئیس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان گفت: به کمک علم و فناوری میتوان کشت و صنعت گل محمدی را ارتقاء بخشید و این پژوهشکده آماده ارائه خدمات مشاورهای و نظارتی به باغداران و گلکاران جهت افزایش بهرهوری محصولات آنهاست.
به گزارش تارنمای این دانشگاه، مریم اخباری افزود: کشت و صنعت گل محمدی در ایران هنوز بر پایه روش و دانستههای تجربی است و علم مدرن و دانش روز دنیا در این صنعت ورود نکرده است. این دانستهها اگرچه بسیار ارزشمند است، اما اگر به ابزار علم مدرن مجهز نشود محکوم به فناست.
اخباری تاکید کرد: به طور قطع با ورود علم و فناوری روز دنیا به این حوزه، ایجاد تحولی بزرگ در تولیدات، اقتصاد و بازار گل محمدی و فرآوردههای آن در ایران مورد انتظار است.
وی با بیان اینکه ورود رقبا در هر عرصهای نه تنها تهدید نیست بلکه فرصت است، افزود: تولید گلاب خوراکی توسط چین با توجه به هزینه بالای حمل و نقل نمیتواند تهدیدی برای کاشان در بازار داخلی محسوب شود مگر این که تولیدکنندگان منطقه از نظر کیفی ضعیف عمل کنند.
بیشتر بخوانیم:
+ بازدید متخصصان اتریشی از پژوهشکده اسانسهای طبیعی قمصر
+ دبیرخانه انجمنهای گیاهان دارویی در پژوهشکده اسانس قمصر
رئیس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان خاطرنشان ساخت: اگر تولیدکنندگان در صنعت گلاب، پابهپای نیاز مشتری سعی در ارتقاء کیفیت محصولات خود داشته باشند و در بستهبندی و توزیع نیز سلیقه مشتری را لحاظ کنند، بعید است رقبای خارجی بتوانند در بازار داخلی ایران حرفی برای گفتن داشته باشند.
اخباری گفت: پژوهشکده علاوه بر ارائه خدمات مشاورهای در حوزه تولید در سالهای گذشته، اخیرا با ارائه خدمات آزمایشگاهی کنترل کیفی در حوزه گلاب، اسانس و عرقیات گیاهی، و پشتیبانی و مشاوره در خصوص ارتقاء کیفیت محصولات در خدمت صنعت و تولیدکنندگان در این حوزه و همچنین با استفاده از متخصصین مجرب آماده ارائه خدمات مشاورهای و نظارتی به باغداران و گلکاران در جهت افزایش بهرهوری و صرفه اقتصادی در کشت و صنعت گل محمدی است.
وی اعلام کرد: دومین کنفرانس بینالمللی گل محمدی با همکاری اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی کشور آبانماه سال جاری برگزار خواهد شد.