استفاده از نانوشیمی سبز برای ذخیره‌سازی هیدروژن

استفاده از نانوشیمی سبز برای ذخیره‌سازی گاز هیدروژنکاشان فردا – پژوهشگران دانشگاه کاشان نانوساختارهایی تولید کردند که برای ذخیره‌سازی گاز هیدروژن استفاده می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه و از محققان این طرح گفت: در این طرح، نانوساختارهای Dy۲Sn۲O۷ با استفاده از روشی سبز تهیه و شرایط بهینه‌ تولید آن معرفی شده است.

مسعود صلواتی نیاسر تشریح کرد: در این فرآیند، از عصاره موز به عنوان یک سوخت جدید، برای نخستین‌بار استفاده شده و با کاربرد روش‌های شیمی سبز، به تولید نانوساختارهای سنتزشده‌ موفق شدیم که در جهت ذخیره‌‌سازی گاز هیدروژن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی از مزایای این طرح را زمان‌بر نبودن این روش، عدم نیاز به دستگاه‌های خاص و گران‌قیمت و شرایط ویژه و سخت، بازده و خلوص بالای محصول عنوان کرد و افزود: از طرف دیگر نانوساختارهای تولیدی دارای کارآیی بالا و قابل توجهی برای ذخیره هیدروژن هستند.

صلواتی با بیان این‌که بیشترین مصرف هیدروژن در صنایع نفت و پالایش گاز است، خاطرنشان کرد: این گاز عمدتاً به عنوان یک خوراک جانبی، ماده شیمیایی حد واسط و یا حتی به عنوان یک ماده شیمیایی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین در سراسر دنیا، طراحی وسایل نقلیه‌ای که از هیدروژن به عنوان سوخت استفاده می‌کنند؛ مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: هم‌اکنون طرح در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و برای دستیابی به تولید صنعتی، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی لازم است.

نتایج این کار تحقیقاتی که با همکاری مریم‌سادات مرصعی و سحر زینت‌‌لو از دانشجویان این دانشگاه انجام شده، در Journal of Cleaner Production ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.