بازآفرینی بافت تاریخی دزفول با نیم‌نگاهی به کاشان

یک بنای تاریخی در دزفولکاشان فردا – یک عضو انجمن دوستداران و پژوهش‌گران دزفول گفت: بافت تاریخی دزفول به دلیل رویارویی با امکانات امروز و فناوری‌های پیش‌رفته از نظر کالبدی و عملکردی ناکارآمد است، ولی می‌توان با نیم‌نگاهی به اقدامات انجام‌شده در بافت تاریخی کاشان، این بافت را بازآفرینی کرد.

 «مهسا صادقی‌عطار» سه‌شنبه در گفت‌و‌گو با ایرنا تاکید کرد: بافت تاریخی هر منطقه نشان‌دهنده‌ هویت و اصالت مردم آن منطقه است بنابراین باید توجه، نگه‌داری و حفاظت شود.

وی تداوم استفاده از بافت و ابنیه تاریخی را بهترین راه حفاظت از آن دانست و اظهارداشت: برای تداوم بافت تاریخی می‌توان از نوسازی و به‌سازی مرتبط با جنبه‌های کالبدی بنا و یا اقدامات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مرتبط با جنبه‌های غیرکالبدی بنا استفاده کرد.

بیشتر بخوانیم:
+ مدیریت مشارکتی کاشان الگوی مناسبی برای همدان

این کارشناس‌ارشد معماری با تاکید بر لزوم انجام فعالیت‌های مستمر و منسجم برای بهبود شرایط بافت تاریخی افزود: سیاست‌های موفق مرمت بافت‌ تاریخی کاشان که ویژگی‌های مشابهی با شهر دزفول دارد نشان‌دهنده‌ این اصل است که توجه مداوم و انجام فعالیت‌های به‌سازی درست می‌تواند باعث توسعه شهری پایدار و صنعت گردشگری شود.

عضو انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول گفت: پژوهشی با عنوان «بررسی اثرگذاری سیاست استفاده مجدد از ابنیه تاریخی به بازآفرینی بافت تاریخی شهر کاشان» با هدف سنجش اثرات تغییر کاربری بناها به اقامت‌گاه‌های سنتی بر بازآفرینی کالبدی انجام شده است.

صادقی‌عطار افزود: یافته‌های این تحقیق نشان داد افزایش مرمت ابنیه تاریخی و به‌سازی بافت، بهبود سیما و منظر محدوده‌ تاریخی کاشان و کاهش آلودگی محیطی از اثرات مثبت ایجاد اقامت‌گاه‌های سنتی بر بافت پیرامونی است.

او اعلام کرد: دیدگاه مردم با ایجاد اقامت‌گاه‌های سنتی نسبت به ارزش‌های معماری و تاریخی تغییر یافت و علاوه بر جلوگیری از تخریب بناهای قدیمی، این محله‌ها مطرح و معروف شدند، محله‌ای که هویت خود را گم کرده بود با ایجاد اقامتگاه‌ احیا شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.