به‌نام طب سنتی؛ به‌ کام شیادان

به‌نام طب سنتی، به‌کام شیادانکاشان فردا – نه دانش و تجربه‌ای در حوزه طب سنتی دارند و نه سر سوزنی برای مداوای بیماری که به آنها مراجعه کرده است، احساس تعهد و دلسوزی دارند. این گروه از افراد سودجو با سوء استفاده از عنوان طب سنتی، داروها و درمان‌هایی را تجویز می‌کنند که با مفاهیم علمی طب سنتی سازگار نیست.

بخصوص در دوران کرونا، بازار اینگونه سوء استفاده‌ها داغ‌تر شده است. برخی بیماران از روی درماندگی و ناآگاهی، اسیر نسخه‌های غیرعلمی این گروه از افراد سودجو می‌شوند که خود را حکیم معرفی می‌کنند؛ در حالی که هیچ دانش آکادمیکی در حوزه طب ایرانی ندارند.

بسیاری از کارشناسان نظام سلامت تاکید دارند که وجود این افراد سودجو، آبروی طب سنتی ایران را هم خدشه‌دار کرده است، زیرا عده‌ای به اشتباه گمان می‌کنند که طب سنتی، همان تجویزهای غیرعلمی است که این افراد غیرمتخصص ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانیم:
+ به‌جای پذیرش استعفای ملک‌زاده، خودتان باید کناره‌گیری می‌کردید

مسئولان وزارت بهداشت هم خواستار برخورد جدی‌تر با اینگونه شیادی‌ها شده‌اند. به باور کارشناسان و برخی مسئولان این وزارتخانه، مجازات افراد متخلف و سودجو در حوزه طب سنتی، به هیچ وجه بازدارنده نیست. همین مساله، موجب شده است افراد بیشتری به سمت این سودجویی‌ها ترغیب شوند.

، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت هم به ضرورت تشدید مجازات شیادان حوزه طب سنتی اشاره می‌کند و می‌گوید: «باید مجازات شیادان در حوزه‌ طب سنتی بازدارنده‌ باشد تا فرد خاطی دوباره اقدام به مداخله در درمان نکند. بسیار ضروری است که تاکید کنم هرجا ما بازار تقاضایی داشته باشیم، ولی عرضه و پاسخ مناسبی نداشته باشیم، همین قسمت شیادی و ادعاهای اغواگرایانه برای مردم به وجود خواهد آمد. در صورتی که نتوانیم بازار تقاضا را به خوبی پاسخ دهیم، مدعیان این حوزه این بخش را پر خواهند کرد.»

این مقام مسئول تصریح می‌کند: «بنابراین با چند رویکرد باید این موضوع را مدیریت کنیم. یکی تربیت نیروهای تخصصی در سطوح مختلف مرتبط با این رشته به حد نیاز جامعه و دوم تدوین ‌و اجرایی کردن آیین‌نامه‌ها جهت نظارت دقیق بر افرادی است که در این حوزه ادعا دارند. راهکار سوم، وضع مجازات‌ها‌ی بازدارنده برای آن دسته از افراد است که به دروغ مدعی طبابت و تخصص در حوزه طب سنتی هستند. باید مجازات‌ها بازدارنده‌ باشند تا فرد خاطی دوباره اقدام به مداخله در درمان نکند.»

وی در مورد اینکه آیا طب سنتی می‌تواند جایگزین استفاده از داروهای شیمیایی باشد، تاکید می‌کند: «طب ایرانی و طب رایج در کنار هم باعث ارتقای سطح سلامت می‌شوند. داروهای گیاهی می‌تواند در کنار داروهای شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد و بخشی از بازار دارویی کشور را به خود اختصاص دهد.»

محمدرضا شمس اردکانی، مدیرکل سابق دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت هم به نقش مهم رسانه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «از رسانه‌ها خواهش می‌کنیم وارد میدان شوند تا کسانی که مجوزی از طرف وزارت بهداشت برای فعالیت طب سنتی ندارند، دور شوند. در حالی که در هیچ جای دنیا حرف قابل اتکایی برای درمان قطعی کرونا گفته نشده است، عده‌ای در فضای مجازی از راه‌های قطعی درمان کرونا با سوء استفاده از عنوان طب سنتی سخن می‌گویند. طب سنتی یک مولفه بسیار مهم فرهنگی و تمدنی است که از نسل‌های دور به ما رسیده است و به نسل‌های بعد منتقل می‌شود. این طب باید از این نوع تفکرات مخرب، دور نگه داشته شود.»

اردکانی یادآور می‌شود: «از طرف انجمن‌های علمی طب سنتی و دفتر طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت، پروتکل‌های طب سنتی در درمان کرونا تهیه شده است که روی سایت وزارت بهداشت وجود دارد. با توجه به اینکه کسی تجربه‌ای برای درمان ویروس کرونا نداشت، با این حال وزات بهداشت دستورالعمل‌هایی برای آن در فاصله زمانی کوتاه ارائه کرد.»

او درباره اهمیت سبک زندگی در پیشگیری از انواع بیماری‌ها نیز توضیح می‌دهد: «باورها را باید به این سمت برد که با خواب به موقع و تغذیه مناسب باید سیستم ایمنی بدن را بالا برد. باید از غذاهایی استفاده کرد که هضم راحت‌تر دارند، اما متاسفانه در فضای مجازی می‌بینیم که هرکسی دارویی را برای مهار کرونا تجویز می‌کند که جز به دردسر انداختن مردم ثمری ندارد. بعلاوه آرامش مردم نیز باید در این شرایط حفظ شود. طب سنتی در کنار طب نوین می‌توانند توفیقاتی داشته باشد و امیدوارم بعد از اتمام شیوع کرونا شاهد استفاده بیشتر از طب سنتی در کنار طب نوین باشیم و مردم بتوانند بیشتر از آن بهره‌مند شوند.»

منبع: سپید آنلاین با تلخیص

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.