گروههای پرخطر در گرمای شدید کاشان از منزل خارج نشوند
رئیس مرکز بهداشت کاشان گفت: با توجه به گرم شدن هوا و اثرات جانبی آن گروههای پرخطر از منزل به هیچ عنوان خارج نشوند.
به گزارش کاشان فردا به نقل خبرگزاری مهر«مسعود دهقانی» به گرم شدن هوا در روزهای اخیرگفت: به مردم و به ویژه گروههای پرخطر مانند سالمندان، مادران باردار، کودکان، افراد دچار بیماریهای قلبی، دیابتی و غیره توصیه میکنیم در صورت امکان به محیط گرم خارج از خانه نروند، فعالیت و تحرک زیاد نداشته باشند و ترجیحاً در مکانهای خنک و سایه رفت و آمد داشته باشند.
وی گفت :یکی از پدیدههای شایع در تابستان، گرمازدگی است، این اختلال معمولاً به دنبال فعالیت شدید و یا قرار گرفتن طولانی در محیطهای گرم به ویژه نور مستقیم آفتاب رخ میدهد که علائم خفیف و متوسط گرمازدگی کلافگی، تپش قلب، بی قراری، سردرد، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه را به همراه دارد.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان کاشان بیان کرد: این اختلال در موارد شدید با افت فشارخون و حتی کاهش سطح هوشیاری خود را نشان میدهد که در این موارد لازم است فرد به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد.
وی گفت: افراد در صورت ابتلاء به گرمازدگی شدید در محیطی خنک و دارای تهویه مناسب ساکن شوند به طوری که به دور از معرض تابش نور خورشید باشند.
دهقانی توصیه کرد: با کمپرس پارچه خنک روی بدن به تدریج دمای بدن بیمار را به حالت طبیعی بازگردانیده و به تدریج مایعات یا نوشیدنیهای خنک مانند شربت آبلیمو، شربت سکنجبین و دوغ به وی خورانده شود.
وی بر اهمیت رعایت نکات تغذیهای در فصل تابستان گفت: بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، سبزیجات مانند خیار و کاهو، شربت آبلیمو، دوغ، خاکشیر، مرکبات و میوههای ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، هندوانه، شاهتوت، سیب ترش، گوجهسبز، هلو و زردآلو استفاده شود.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان کاشان به مصرف وعدههای غذایی سبک و دریافت کافی مایعات گفت :نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، غذاهای پرچرب، سرخ کردنیها، چای، قهوه، ادویه جات و غیره زیادهروی کرد و مصرف غذاهای فرآوری شده مانند فست فودها، سوسیس، کالباس و غیره باید به حداقل برسد و مصرف غذاهای شور و هله هوله مانند پفک، چیپس و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد.
کاشان فردا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.