ثبت سه عنصر فرهنگی منطقه کاشان در فهرست آثار ملی

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان از ثبت سه عنصر میراث فرهنگی ناملموس منطقه فرهنگی کاشان در فهرست آثار ملی  خبر داد.

به گزارش کاشان فردا به نقل از ایسنا«احمد دانایی نیا» بیان کرد: آداب و رسوم اسفندی روستای آزران، مهارت پخت سوهان میرزاحسینی و مهارت پخت باقلوای کاشان پس از بررسی در شورای ثبت استان اصفهان در شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور تایید و به ثبت رسیده است.

وی گفت: ثبت میراث ناملموس عامل مهمی در انسجام فرهنگی و تقویت جغرافیای تاریخی-اجتماعی منطقه کاشان است و برخی از عناصر دیگر این منطقه نیز در حال مطالعه و تدوین نهایی برای ثبت در فهرست میراث ملی هستند.

دانایی نیا بیان کرد: مهارت پخت قطاب، آداب و رسوم عروسی برزک، آیین کرده به کوه روستای ورکان، آیین ذوالجناح گردانی و مهارت سفره‌بافی از شهر کامو، آیین شاه حسینی شهر جوشقان قالی، مراسم طفلان مسلم و نخل گردانی روستای ویدوجا از جمله آثاری است که آماده ثبت در فهرست میراث معنوی کشور است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان گفت: ثبت هر اثر در فهرست میراث ملی، نشانه غنای فرهنگی وتمدنی آن منطقه است و نقش آن منطقه در تاسیس تاریخ بشریت را معرفی می‌کند ضمن آنکه با معرفی هر اثر، گردشگری و درآمدزایی مردم محلی نیز رونق پیدا می‌کند.

دانایی نیا گفت: میراث فرهنگی، هویت گذشتگان را آشکار می‌کند که با مدیریت صحیح و حفاظت گسترده و همگانی این آثار می‌توان در جهت توسعه اقتصادی استفاده بهینه کرد تا جامعه به رشد و پویایی برسد.

کارشناس ثبت پرونده‌های میراث معنوی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کاشان نیز بیان کرد: آداب و رسوم اسفندی یک از آیین‌های کهن و باستانی منطقه‌ کاشان است. مردم روستای آزران یک ماه مانده به عید با آداب و رسوم ماه اسفند، به پیشواز نوروز می‌روند.

«عباس ترابزاده» گفت: پخت غذای‌های خاص شب اسفند، پیشکش اسفندی برای نوعروس‌ها، حرکت کودکان در کوچه و محل، حضور جلوی درب خانه‌ها در شب اسفند و خواندن اشعار اسفندی و گرفتن تنقلات محلی از صاحب‌خانه‌ها از جمله آداب شب اسفند است.

وی گفت: سوهان میرزاحسینی یکی از شیرینی‌های سنتی و بومی است که در کنار کلوچه و پشمک، اصلی‌ترین و شاخص‌ترین شیرینی مراسم دیدارهای عید نوروز تلقی می‌شود و  در آستانه عید نوروز، فعالیت قنادی‌ها برای پخت سوهان دوچندان می‌شود.

این کارشناس میراث فرهنگی در مورد مهارت پخت باقلوای کاشان بیان کرد: باقلوا یکی از شیرینی های سنتی و بومی منطقه کاشان است که امروزه به عنوان سوغات کاشان شناخته می‌شود. کاربرد این شیرینی بیشتر در مجالس جشن و سرور و نیز مجالس یادبود مرسوم است و در واقع نوعی شیرینی آیینی به شمار می‌آید.

ترابزاده بیان کرد: امیدواریم با ثبت مجموعه رویدادهای فرهنگی، اجتماعی و میراث معماری غنی منطقه کاشان، علاوه بر صیانت از این ذخایر فرهنگی، گام مهمی در راستای تنویر افکار عمومی و تداوم سنت‌های غنی منطقه فرهنگی کاشان برداشته شود.

 

 

کاشان فردا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

اینستاگرام تلگرام

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.