آغاز عملیات پایش و ردیابی آفت کرم برگ‌خوار پاییزه در مزارع کاشان

کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشان بیان کرد: پایش و ردیابی آفت کرم برگ‌خوار پاییزه، به منظور جلوگیری از انتشار این آفت به دو صورت مشاهده‌ای و استفاده از تله‌های فرومونی در مزارع این شهرستان در حال انجام است.

به گزارش کاشان فردا به نقل از ایسنا «مونا کامل» گفت: با توجه به مشاهده آفت خطرناک و قرنطینه‌ای کرم برگ‌خوار پاییزه در برخی شهرهای استان‌های کرمان، فارس و هرمزگان ردیابی این آفت با حساسیت بیشتر در شهرستان کاشان آغاز شده است تا مانع از ورود آن شده و یا در صورت ورود با مبارزه به موقع از انتشار آن جلوگیری شود.

وی بیان کرد: مهم‌ترین میزبان آفت کرم برگ‌خوار پاییزه، گیاهان علوفه‌ای هستند که می‌تواند یک تهدید مهم برای بخش کشاورزی و دامداری شهرستان باشد، زیرا این آفت، با داشتن دامنه میزبانی وسیع بیش از ۳۵۰ گونه گیاهی، دارای قدرت پروازی و پتانسیل خسارت‌زایی بالا است.

کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، گفت: گیاهان ذرت، سورگوم، پنبه، برنج، گندم، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، سویا، سیر، پیاز، یونجه، بادام‌زمینی، لوبیا، شلغم و چغندر قند از مهم‌ترین میزبان‌های این آفت به‌شمار می‌روند.

کامل بیان کرد: لاروهای این آفت به رنگ سبز روشن تا قهوه‌ای تیره با خطوط طولی روشن در امتداد بدن هستند و در حشرات نر بال‌های جلوئی خاکستری تیره با لکه‌های خالدار قهوه‌ای رنگ، با نقاط سفید مثلثی شکل در نزدیک مرکز بال، بال عقبی سفید نقره‌ای با نوار تیره در حاشیه بال است.

وی گفت: تغذیه لارو در محصول ذرت، از پارانشیم برگ است و برگ را به‌صورت مشبک و تور مانند در می‌آورد و در آلودگی شدید با حذف کامل برگ میزبان همراه است و تمام قسمت‌های گیاه ذرت از جمله میوه و دانه مورد تغذیه این آفت قرار می‌گیرد.

کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، بیان کرد: از آنجا که یکی از مهم‌ترین روش‌های انتقال آفت علاوه بر پرواز حشره بالغ، ورود تخم، لارو یا شفیره به همراه اندام‌های گیاه میزبان است، از دامداران و تعاونی‌های دامداری درخواست داریم، از ورود علوفه تازه از استان‌های آلوده، خودداری کرده و موارد مشکوک را در اولین فرصت به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع رسانی کنند.

کامل با اشاره به برگزاری جلسه ستاد بحران در شهرستان کاشان گفت: جهاد کشاورزی با تشکیل شبکه مراقبت در بخش‌های این شهرستان، برنامه‌ریزی برای آموزش کشاورزان، ممنوعیت ورود علوفه از استان‌های آلوده و بازرسی از دامداری‌های بزرگ برنامه‌های پیشگیرانه خود را آغاز کرده است.

وی بیان کرد: کرم برگ‌خوار پاییزه، یک آفت خسارت‌بار برای بخش کشاورزی است، بنابراین باید همه دستگاه‌های عضو ستاد بحران برای جلوگیری از ورود این آفت به مزارع شهرستان کاشان، جهاد کشاورزی را یاری کنند.

 

 

 

کاشان فردا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

اینستاگرام تلگرام

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.